Vervoer in België

Om van punt A naar punt B te gaan, zijn er genoeg oplossingen. Of u nu in de stad bent of op het platteland, er zijn heel wat manieren om uzelf te verplaatsen.

Met de auto of het openbaar vervoer?

Ook al blijft de auto het meest gebruikte vervoersmiddel, het openbaar vervoer moet helemaal niet onderdoen. Trein, tram, metro of bus, kies zelf hoe u wegen, snelwegen, spoorwegen en tunnels trotseert. 

Het spoorwegnetwerk is verspreid over heel België. U hebt dus de keuze uit een heleboel stations.

Trekt u er graag met z’n allen op uit? Dan zijn motorhomes en caravans geknipt voor u! Met deze huizen op wielen installeert u zich op gelijk welke parking of uitrustplaats langs de snelweg.

Als u uw rijbewijs nog niet gehaald hebt via een autorijschool of als u liever kiest voor sport en het milieu, dan is de fiets uw bondgenoot. Wie liever niet zweet of wat stoutmoediger is aangelegd, kan in een motorwinkel een bromfiets, motor of andere tweewieler gaan uitkiezen.

Gaat u toch met de auto? Vergeet dan na uw aankoop in een autohandel of handel in tweedehands auto’s (zelfs voor een auto - LPG installatie) het onderhoud niet.

Naast de traditionele bezoekjes aan de carwash en tankstations moeten ook uw carrosserie en motor geregeld nagekeken worden. Ga voor onderhoud en herstellingen van uw auto-onderdelen (transformator, banden, uitrusting…) naar een garage, naar uw carrossier, naar een auto-onderdelenwinkel of bandencentrale.

Panne, ongeval, wat te doen?

Valt u toch in panne, geen paniek! Bel gewoon een takeldienst om uw auto naar de garage te brengen. Een vriend of een taxi brengt u daarna wel op uw bestemming.

Voor grotere reizen, bent u in goede handen bij de scheepvaart, de binnenvaart en de luchtvaart.

Luchttransport is heel populair, maar het ruime sop oversteken kan ook met schepen of andere vaartuigen. En waarom niet met uw eigen plezierboot? Al dreigt u dat wel een flinke duit te kosten bij de mazoutleverancier…

 
Bel 1207 voor een gepersonaliseerde zoekopdracht. Onze operatoren helpen u
met plezier, 24u op 24!