Huis in België

U thuis voelen, is essentieel. Uw woning moet een oase van rust zijn, ver weg van de dagelijkse ratrace.

Van bouwen tot wonen

Het is zover, u trekt eindelijk in uw eigen woning in! Gedaan met contracten en huurwaarborgen. Dit terrein, dit huis of appartement waar u al zo lang van droomde op die immobilien website is nu van u!

Bouwt u een woning? Vertrouw dan op echte professionals. Zoek eerst en vooral zorgvuldig de architect die uw project in goede banen leidt. En ook een landmeter, een metselaar en een schrijnwerker zijn geen overbodige luxe. Voor een geslaagde bouw gebruikt u best sterk en kwaliteitsvol loodgietersmateriaal, elektrisch materiaal en bouwmaterialen.

Ook vloerbedekking en muurbekleding zijn heel belangrijk. Tegels, hout, steen, beton… de keuze is groot. Vergeet ook niet aan alles te denken voor de verwarming, ventilatie en airconditioning. Want als alles klaar is, kan u moeilijk terug.

Problemen met loodgieterij of elektriciteit?

In het dagelijkse leven krijgt u soms af te rekenen met een probleem aan uw installaties. Laat de verwarming het afweten? Contacteer dan snel uw installateur centrale verwarming of laat uw schouw nakijken door een schoorsteenveger. Lekt de kraan in de keuken? Loopt de douche niet meer door? Uw loodgieter snelt u te hulp. Werkt er nog maar één lamp in huis? Gaat de garagepoort niet meer open? Een telefoontje naar uw elektricien en u bent meteen geholpen.

Als u een krak bent in doe-het-zelf dan zijn sommige probleempjes in een mum van tijd opgelost. Ga even langs in de ijzerwarenwinkel om de hoek en u hebt al het nodige materiaal in huis. Houdt u niet van schoonmaken? Denk dan aan dienstencheques. En vergeet niet… als u uw tuin niet meer kan zien vanuit de keuken, dan is het misschien hoog tijd om een ruitenwasser te bellen.

Diefstal, inbraak… Veiligheid voor alles!

Beveilig uw woning goed tegen inbraak. Praat eens met uw slotenmaker over de zwakke plekken van uw huis en over welk soort alarmtoestel u nodig hebt. Voor een optimale brand- en inbraakbeveiliging kan u terecht bij een firma voor beveiliging – bewaking. Die vertelt u waar u eerst aan moet denken, zoals de syndicus waarschuwen als u iets verdachts opmerkt in de buurt.

Kies de binnenhuisinrichting die bij u past

Vergeet naast al die praktische zaken ook niet te denken aan een ‘oppervlakkiger’ maar onmisbaar aspect: de inrichting.

Zonder dat u het beseft, beïnvloedt uw binnenhuisinrichting uw humeur en welzijn. Een binnenhuisarchitect en binnenhuisinrichter geven u waardevol advies.  

Het is belangrijk een zekere harmonie te creëren tussen uw meubels en smaakvol bed- en tafellinnen te kiezen. Vraag in een verf- en behangzaak professioneel advies voor uw verf of behang en laat het aanbrengen door een gespecialiseerde schilder of behanger.

Als u uw rolluiken en zonwering wil verbergen, opteer dan voor gordijnen of vitrages.

Nieuwe horizonten verkennen? Neem een verhuisbedrijf onder de arm  

Vertrekt u met de noorderzon? Doe dan beroep op een verhuisbedrijf om uw meubels te vervoeren. Zijn er oude spullen die u wil weggooien? Denk dan aan een brocanteur - opruimer inboedel. U kan uw huisraad ook een tijdje achterlaten in een opslag voor meubelen. Alles is mogelijk om deze belangrijke stap in de beste omstandigheden voor te bereiden.

Lees meer op de blog van 1207

Binnenhuisinrichting: de nieuwste trends